Reteta ciorba de perisoare cu smantana
PrinteazaReteta ciorba de perisoare cu smantana din: carne tocata, oua, orez, piper, ardei, morcov, patrunjel, ceapa, bulion, tarhon, condiment, otet, smantana.
- 1/2 kg carne tocată amestec
- 2 ouă
- 2 linguri orez
- piper măcinat
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- pătrunjel
- 1 ceapă
- bulion
- tarhon
- condiment vegetal
- 2 linguri oţet
- smântână
Mod de preparare:
Iei o oală pentru ciorbă, pui apă, 1 linguriţă condiment vegetal, apoi adaugi orezul, ardeiul gras
tăiat mărunt, morcovul dat pe râzătoare şi ceapa tăiată mărunt. Pui totul la fiert.
Intre timp, pregăteşti perişoarele. Amesteci carnea tocată, pui puţin piper măcinat, adaugi cele 2 ouă, puţină sare, 2 linguri orez şi pătrunjel tocat măruţ. Amesteci totul foarte bine, faci perişoare mici, iar când ciorba începe să fiarbă, pui încet perişoarele.
Când perişoarele au fiert, acreşti ciorba cu 2 linguri oţet şi apoi adaugi tarhonul tăiat mărunt. Serveşti ciorba caldă, cu smântână.
Reteta ciorba de perisoare cu smantana
Pofta buna!