Reteta ciorba radauteana

Printeaza

Reteta ciorba radauteana din: piept de pui, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, galbenus, ardei, smantana, faina, usturoi, otet.

Ingrediente:Reteta_ciorba_radauteana

  • 1 kg piepţ de pui
  • 4 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 2 rădăcini de păstărnac
  • 3 cepe
  • 6 gălbenuşuri
  • 3 ardei
  • 700 ml smântână
  • 5 linguri făină
  • 4 căţei de usturoi
  • 4 linguri oţet
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi zarzavaturile. Tai în sferturi morcovii şi rădăcinile de păstârnac şi pătrunjel, ardeiul în fâşii late, însă laşi întreagă ceapă.

Speli pieptul de pui, il cureţi de piele şi îl pui la fiert într-o oală cu 4 litri de apă uşor sărată.

Indepărtezi spuma care se formează la începutul fieberii, laşi să fiarbă circa 10 minute, după care pui zarzavaturile şi continui fierberea la foc mediu, 15 minute.

Strecori supa printr-o sită. Cureţi de oase carnea fiartă. Tai carnea în fâşii înguste, iar morcovul în cubuleţe.

Celelalte legume fierte le poţi intrebuinţa pentru prepararea unei salate cu maioneză sau a unui piure de legume, garnitură la o friptură.

Prepari un amestec omogen din gălbenuşuri, făină, oţet şi smântână. Torni treptat un polonic de supă, amestecând.

Pui din nou pe foc oala cu supă.

După ce crocoteşte, laşi focul mic şi pui carnea, morcovii şi smântâna cu gălbenuşurile şi amesteci.

Iei vasul de pe foc şi adaugi usturoiul, în prealabil curăţat şi pisat.

Impreună cu porţiile aduci la masă oţet şi smântână, pentru ca fiecare să-şi adauge după gust.

Reteta ciorba radauteana

Reteta_ciorba_radauteana

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.