Reteta ciorba de stevie
PrinteazaReteta ciorba de stevie din: stevie, ceapa, morcov, rosii la borcan, ulei si bors sau zeama de varza
- 1 şi 1/2 kg ştevie
- 3 cepe
- 1 morcov
- 1 cană roşii de la borcan pentru iarnă
- 4 linguri ulei
- 1 l borş (sau zeamă de varză)
Mod de preparare:
Alegi ştevia de cotoare, o speli, o opăreşti puţin, o strecori, apoi o toci cu o lingură de lemn.
Pui într-o oală ceapa tocată, morcovul ras, roşiile pentru ciorbă, ştevia şi uleiul.
Le căleşti câteva minute, apoi pui apă şi le laşi să fiarbă. La sfârşit adaugi borş sau zeamă de varză după gust, mai laşi să dea în câteva clocote, pui verdeaţa tocată mărunt şi iei oala de pe foc.
Poftă bună!