Reteta ciuperci cu masline
PrinteazaReteta ciuperci cu masline din: ciuperci, usturoi, patrunjel, malsine, otet, ulei, sare, piper.
- 500 g ciuperci champignon
- 2-5 căţei de usturoi
- 1/2 de legătură de pătrunjel cu frunza netedă
- 12 măsline negre
- 3 linguri de oţet balsamic
- 2 linguri de ulei de măsline presat la rece
- sare
- piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă, se perie şi se taie felii subţiri. Usturoiul se cojeşte şi se toacă mărunt.
Ciupercile se fierb în apă clocotită cu sare circa 3-5 minute. Se scot, se scurg şi se amestecă cu usturoiul.
Pătrunjelul se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt. Se scot sâmburii măslinelor, se taie felii şi se amestecă întâi cu pătrunjelul, apoi cu oţetul şi cu uleiul de măsline. Se condimentează puternic cu sare şî cu piper.
Dressingul se amestecă cu ciupercile, apoi salata se păstrează 6 ore într-un recipient bineînchis pentru a se întrepătrunde aromele. Din când în când se amestecă.
Reteta ciuperci cu masline
Pofta buna!