Reteta ciuperci marinate
PrinteazaReteta ciuperci marinate din: ciuperci, apa, vin, otet, ceapa, usturoi, ulei, pasta de tomate, busuioc.
Ciupercile conţin diferite glucide care au demonstrat acţiuni benefice asupra sănătăţii. Ele au în compoziţie fibre alimentare care joacă un rol important în reglarea tranzitului intestinal şi prevenirea constipaţiei.
Un alt compus al ciupercilor este amidonul rezistent, un tip de zahăr care asemenea fibrelor alimentare nu este distrus în cursul digestiei şi ajunge intact în colon. Sub acţiunea florei intestinale (bacterii benefice prezente în intestin), acest amidon ajută la prevenirea tulburărilor digestive.
- 300 g ciuperci, în funcţie de mărime se taie în jumătăţi sau sferturi
- 100 ml apă
- 100 ml vin alb
- o lingură zeamă de lămâie
- o lingură otet
- o ceapă mică
- 1 un usturoi
- o frunză de dafin
- o lingură ulei
- 1 1/2 lingură pastă de tomate
- un fir busuioc măruntit
Mod de preparare:
Ciupercile se aşază pe foc împreună cu apa, vinul alb şi zeama de lămâie.
După ce dau un clocot se domoleşte focul şi se lasă la fiert încă 2-3 minute. Se strecoară şi se aşază într-un vas.
Se pun la fiert oţetul, ceapa usturoiul şi frunza de dafin, se fierb până e moale ceapa. Se adaugă uleiul şi pasta de tomate.
Se condimentează după gust. Se scoate frunza de dafin. Marinada se toarnă peste ciuperci.
Se ornează cu busuioc.
Reteta ciuperci marinate
Pofta buna!
Foarte bune ciupercile marinate