Reteta ciuperci umplute
PrinteazaReteta ciuperci umplute
- 1 kg ciuperci
- 30 g făină
- puţin pesmet
- 1 lingură de bulion
- 50 g unt
- 1 pahar vin
- sare
- piper
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Se rup cotoarele de la ciuperci, se spală bine şi se pun la scurs, apoi ciupercile se dau la cuptor cu puţin unt, aşezate ai cupa în sus într-o tavă.
Cotoarele şi ceapa se toacă şi se dau la foc cu puţin unt şi sare. Cînd încep să se rumenească se pune făina, bulionul şi pesmetul şi se stinge cu vinul.
Această umplutură se pune în ciupercile care au fost băgate la cuptor şi se mai lasă la cuptor 10-15 minute. Se servesc cu unt topit sau smantană.
Pofta buna!
Imi plac ciupercile, aproape de orice fel.