Reteta clapon in foitaj
PrinteazaReteta clapon in foitaj din: claponi, ficat, oua, ceapa, conopida, unt, lapte, cascaval, mazare, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 claponi de câte 800 g
- 400 g ficat
- 1 felie de franzelă
- 4 ouă
- 200 g foitaj
- 1 ceapă
- o conopidă mare
- 150 g unt
- sare
- piper
- 1 pahar lapte
- 40 g caşcaval
- 250 g mazăre fină
Mod de preparare Reteta clapon in foitaj:
Scoateţi cu atenţie piepţii şi pulpele de la claponaşi, apoi dezosaţi-i.
Separat, sotaţi aceste părţi de carne, tocaţi ficatul şi ceapa, amestecaţi-le cu franzelă înmuiată şi bine stoarsă. In acelaşi amestec mai puneţi 2 ouă, sare şi piper.
Aplatizaţi puţin piepţii şi copanele şi aşezaţi-le deasupra tocăturii. Intindeţi foitajul pe planşetă, tăiaţi 6-8 bucăţi egale. Pe fiecare bucată de foitaj puneţi carnea cu tocătura şi rulaţi-le.
Aşezaţi apoi totul într-o tavă unsă. Ungeţi foitajul cu gălbenuş şi daţi la cuptor moderat pentru 35 de minute.
Separat, fierbeţi conopida şi puneţi bucheţelele într-o tavă unsă. Napaţi totul cu sos alb, presăraţi cu caşcaval ras şi lăsaţi la cuptor domol să se gratineze.
Când este gata, puneţi conopida pe platou. Imprejur, aşezaţi claponul în foitaj şi mazărea fiartă călită în puţin unt.
Pofta buna!