Reteta clasica: Ardei umpluti

Printeaza

Ardei umpluti din: ardei, rosii, orez, untdelemn, verdeata, piper, sare.

Ingrediente:Ardei umpluti

  • 12 ardei
  • 6-7 roşii mari pentru sos
  • un pahar orez
  • un pahar untdelemn
  • 5 linguri verdeaţă
  • o lin­guriţă piper
  • 8 cepe
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Se spală ardeii, se taie căpăcelul, li se scot seminţele şi se umplu cu următoarea compoziţie: ceapa, curăţată, spălată, tăiată peştişori, se înăbuşă în untdelemn împreună cu orezul, ales şi spălat, şi se lasă să înflorească pe jumătate, picurându-i puţină apă; se adaugă apoi felii de roşii, fără seminţe, felii subţiri de ardei, sare, piper, verdeaţă tăiată mărunt.

Se înăbuşă toate bine şi apoi se umplu ardeii, se acoperă punându-le căpăcelul tăiat şi se aşează într-o tavă, Se face un suc de roşii care se toarnă peste ardei şi se dau la cuptor să scadă bine şi să se rumenească.

Se servesc reci.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.