Reteta clasica: Ardei umpluti
PrinteazaArdei umpluti din: ardei, rosii, orez, untdelemn, verdeata, piper, sare.
- 12 ardei
- 6-7 roşii mari pentru sos
- un pahar orez
- un pahar untdelemn
- 5 linguri verdeaţă
- o linguriţă piper
- 8 cepe
- sare după gust
Mod de preparare:
Se spală ardeii, se taie căpăcelul, li se scot seminţele şi se umplu cu următoarea compoziţie: ceapa, curăţată, spălată, tăiată peştişori, se înăbuşă în untdelemn împreună cu orezul, ales şi spălat, şi se lasă să înflorească pe jumătate, picurându-i puţină apă; se adaugă apoi felii de roşii, fără seminţe, felii subţiri de ardei, sare, piper, verdeaţă tăiată mărunt.
Se înăbuşă toate bine şi apoi se umplu ardeii, se acoperă punându-le căpăcelul tăiat şi se aşează într-o tavă, Se face un suc de roşii care se toarnă peste ardei şi se dau la cuptor să scadă bine şi să se rumenească.
Se servesc reci.
Pofta buna!