Rețetă Clasică de Burger

Printeaza

Rețetă Clasică de Burger din: carne de vita, chifle, brana cheddar, ceapa rosie, frunze de laptuca, rosie, bacon , ketchup, maioneza, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită măcinată (20% grăsime)
  • 4 chifle pentru burger
  • 4 felii de brânză cheddar
  • 1 ceapă roșie, feliată subțire
  • 4 frunze de lăptucă iceberg
  • 4 felii de roșie
  • 8 felii de bacon crocant
  • Ketchup și maioneză pentru așezat pe chifle
  • Sare și piper după gust

 

Mod de preparare:

Încălziți grătarul sau tigaia grill la foc mediu-înalt.

Împărțiți carnea măcinată în 4 porții egale și formați-le în discuri plate, puțin mai mari decât chiflele.

Condimentați carnea cu sare și piper pe ambele părți.

Grătarul carnea timp de aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte pentru un burger medium-rare, sau ajustați timpul de gătire în funcție de preferințele dvs. în privința gradului de gătire.

În ultimele 2 minute de gătire, adăugați o felie de brânză cheddar pe fiecare burger și acoperiți cu un capac pentru a topi brânza.

Între timp, înăbușiți chiflele în cuptor sau pe grill până când devin ușor crocante.

Asamblați burgerii: așezați frunza de lăptucă pe partea de jos a chiflei, apoi adăugați burgerul cu brânză topită, feliile de bacon, felia de roșie și ceapa feliată. Adăugați ketchup și maioneză după gust.

Acoperiți cu cealaltă parte a chiflei și fixați burgerul cu un băț de frigărui sau o scobitoare.

Rețetă Clasică de Burger

Informații Nutriționale Aproximative:

  • Calorii: 550 kcal per burger
  • Carbohidrați: 27 g
  • Proteine: 35 g
  • Grăsimi: 35 g

Burgerul, cunoscut și sub numele de hamburger, este un preparat culinar iconic, cu origini controversate. De-a lungul timpului, au existat multe variante ale acestei rețete, dar varianta cu carne de vită între două chifle rămâne cea mai populară.

Originea burgerului este disputată, dar cel mai adesea este asociată cu orașul Hamburg, Germania, unde oamenii obișnuiau să mănânce carne de vită între chifle.

Cu timpul, această rețetă a călătorit în America și a devenit un simbol al fast-food-ului american.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

 

Reteta zilei: Hamburgeri cu vita si legume

Hamburgeri cu vita si legume din: carne de vita, pesmet, ou, chifle, muraturi, rosie, ceapa, salata, branza, ulei, mustar, maioneza, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita 1/3 cană pesmet 1 ou 4 chifle murături feliate 1 roșie feliată 1/2 ceapa feliata 2 frunze de salată 4 felii de branza 1 lingura […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.