Reteta clasica: Snitel vienez
PrinteazaSnitel vienez din: antricot de vitel, oua, sare, piper, faina, pesmet, ulei, unt, lamaie, patrunjel.
- 800 g antricot de viţel, cu os
- 2 ouă
- sare şi piper negru după gust
- făină pentru presărat pe carne
- pesmet pentru crustă
- ulei pentru prăjit
Pentru untul cu lămâie şi pătrunjel:
- 200g unt
- coaja de la o lămâie
- coaja de la 1 lime
- 1/2 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Indepărtaţi oasele de pe carnea de viţel şi bateţi feliile cu toporul de lemn până când se subţiază foarte mult. Din oase şi carnea rămasă puteţi prepara o supă. Asezonaţi şniţelele cu sare şi piper negru; daţi-le prin făină, prin ouăle bătute, iar apoi prin pesmet. Prăjiţi-le în baie de ulei încins, la foc mediu. Scoateţi-le din ulei şi aşezaţi-le pe un prosop de hârtie absorbant.
Bateţi untul, topit la temperatura camerei, până când devine aerat şi moale. Adăugaţi pătrunjelul tocat şi coaja de lămâie rasă. Amestecaţi şi împachetaţi-l în folie alimentară, sub formă de sul. Puneţi untul în frigider.
Serviţi şniţelele calde, cu o felie de unt aromat.
Pofta buna!