Comoara Ascunsă a Naturii. Păpădia, cunoscută științific ca Taraxacum officinale, este o plantă care și-a găsit locul în istorie și cultură de-a lungul secolelor. Originară din Europa și Asia, păpădia a fost cunoscută și utilizată de către egipteni, greci și romani pentru proprietățile sale medicinale. De-a lungul timpului, […]
Reteta clatite cu branza
PrinteazaReteta clatite cu branza din: branza de vaca, clatite, galbenusuri, unt, oua, pesmet, verdeata, grasime.
Ingrediente:
- 400 g brînză de vacă
- 10-12 clătite
- 3 gălbenuşuri
- 50 g unt
- 2 ouă
- pesmet
- verdeată
- grăsime pentru prăjit
Mod de preparare:
Reteta clatite cu branza: Ungem o formă cu unt proaspăt, tutnăm în ea compoziţia şi o dăm la cuptor pe baie de apă, o oră.
Brînza de vacă bine scursă şi dată prin sită o amestecăm cu gălbenuşurile, untul, verdeaţă tocată mărunt, sare şi piper.
Tăiem flecare foaie de clătită în 4 ca la clătitele cu carne. Intindem un strat de brînză pe foaie, învîrtim, dăm în ou şi în pesmet.
Cu 1/4 oră înainte de masă le prăjim că pe clătitele cu carne şi le servim la fel.
Pofta buna!
Chimichurri cu Coriandru: Rețeta Aromată cu O Notă Picantă
O Notă Picantă din: coriandru, patrunjel, usturoi, otet de vin rosu, ulei de masline, sare, piper. Chimichurri este un sos clasic din America Latină, cunoscut pentru aromele sale vibrante și proaspete. În această versiune, vom înlocui sau combina pătrunjelul obișnuit cu coriandrul proaspăt, adăugând o notă distinctivă și ușor […]
Ies bune clatitel cu branza de vaci. Puteti incerca