Reteta clatite umplute cu mere

Printeaza

Reteta clatite umplute cu mere din: mere, lapte, oua, zahar, sare, unt, coniac, ulei, mere, scortisoara, frisca.

Ingrediente:Reteta clatite umplute cu mere

  • 100 g faina
  • 800 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 20 g unt (margarina)
  • 7 linguri de coniac
  • 1 plic cu praf de budinca de vanilie (pentru 1/2 l lapte)
  • ulei pentru prajit
  • 500 g mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 g frisca batuta

 

Mod de preparare:

Din faina, 300 ml lapte, oua, 40 g zahar, untul topit si 3 linguri de coniac se prepara un aluat subtire de clatite, care se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei.

Cu praful de budinca, restul de lapte si 40 g zahar se fierbe budinca si se lasa sa se raceasca. Intr-o tigaie se prajesc clatitele (subtiri) in uleiul incins si se umplu cu merele cu coaja, date pe razatoarea mare si amestecate cu restul de zahar, scortisoara si doua linguri de coniac.

Se aseaza clatitele rulate intr-o forma rezistenta la foc, se toarna peste ele budinca de vanilie amestecata (ca o crema), in care s-au incorporat frisca si coniacul ramas si se baga in cuptorul incins la 180C.

Se lasa sa se rumeneasca 8-10 minute si se servesc fierbinti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.