Reteta coliva
PrinteazaReteta coliva din: arpacas, zahar, biscuiti, lamai, rom, nuci, bomboane, ciocolata.
- 1 kg grâu sau arpacaş
- 3 litri apă
- 200-250 g zahăr
- 100 g biscuiţi
- coaja rasă de la 2 lămâi
- vanilie
- esenţă de rom
- 1/2 nuci măcinate
- bomboane
- ciocolată
Mod de preparare:
Se alege grâul, se spală în 9 ape, se fierbe până scade toată apa, amestecându-se pentru a nu se prinde, mai ales la sfârşit.
Se lasă la răcit, se amestecă apoi într-un alt vas cu nucile şi cu aromele; se aşază pe un platou, se netezeşte, se acoperă cu un strat de biscuiţi pisaţi, un strat de zahăr pudră şi se decorează cu bomboane, cu ciocolată rasă sau tăiată în bucăţi.
Printr-un şablon se cerne cacaua sub formă de cruce.
Pofta buna!