Reteta coliva

Printeaza

Reteta coliva din: arpacas, zahar, biscuiti, lamai, rom, nuci, bomboane, ciocolata.

Ingrediente:Reteta coliva

  • 1 kg grâu sau arpacaş
  • 3 litri apă
  • 200-250 g zahăr
  • 100 g biscuiţi
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • vanilie
  • esenţă de rom
  • 1/2 nuci măcinate
  • bomboane
  • ciocolată

 

Mod de preparare:

Se alege grâul, se spală în 9 ape, se fierbe până scade toată apa, amestecându-se pentru a nu se prinde, mai ales la sfârşit.

Se lasă la răcit, se amestecă apoi într-un alt vas cu nucile şi cu aromele; se aşază pe un platou, se netezeşte, se acoperă cu un strat de biscuiţi pisaţi, un strat de zahăr pudră şi se decorează cu bomboane, cu ciocolată rasă sau tăiată în bucăţi.

Printr-un şablon se cerne cacaua sub formă de cruce.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.