Reteta coltunasi cu branza de vaci
PrinteazaReteta coltunasi cu branza de vaci din: faina, ou, branza, unt, pesmet, sare.
- 80 g făină
- 1 ou
- 2 linguri branză de vaci
- 15 g unt
- 1 linguriţă pesmet
- sare
Mod de preparare:
Din făină, jumătate de ou şi puţină apă se prepară o cocă mai moale decat cea de tăiţei care se frămîntă pe o planşetă, apoi se întinde intr-o foaie subţire.
Se taie foaia în pătrate cu latura de 4-5 cm, pe care se pune branza amestecată cu restul de ou. Se împătură pătratele în formă de triunghi, se apasă pe margini ca să nu se desfacă, apoi se pun să fiarbă în apă clocotită cu sare, 15-20 de minute.
Pesmetul se căleşte pe marginea maşinii într-o tigaie fără grăsime şi cand e gata, se amestecă cu untul şi colţunaşii.
Pofta buna!