Reteta coltunasi cu ciuperci
PrinteazaReteta coltunasi cu ciuperci din: faina, oua, sare, apa, sunca, ciuperci, unt, usturoi, ou, patrunjel, piper, smantana.
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 2 ouă
- 1 vârf cuţit sare
- 100 ml apă
Pentru umplutura:
- 100 g şuncă
- 500 g ciuperci
- 1 lingură unt
- 3 cartofi fierţi
- 3 căţei de usturoi
- 1 ou
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper măcinat
- smântână pentru servit
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci făina cu ouăle, apa şi sarea şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care îl laşi puţin să se odihnească la temperatura camerei.
Pentru umplutură, speli bine cartofii şi îi fierbi fără să-i cureţi de coajă. Tai şunca în cuburi foarte mici.
Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Razi fin cartofii fierţi şi decojiţi. Cureţi ciupercile, le speli şi tai mărunt l/2 dintre ele.
Amesteci cartofii, şunca, usturoiul, ciupercile mărunţite, pătrunjelul fin tocat, oul, sare şi piper după gust.
Pe masa de lucru presărată cu făină, întinzi o foaie din aluat subţire de 1-2 mm. Tai discuri cu un pahar pentru vin. Pui pe fiecare cerculeţ o linguriţă de compoziţie şi pliezi aluatul, după care lipeşti marginile presând.
Pui la fiert colţunaşii pentru circa 15 minute, la foc mediu, în apă clocotită, uşor sărată. Căleşti în unt topit ciupercile rămase.
Scurgi colţunaşii fierţi şi îi serveşti alături de ciupercile călite şi puţină smântână.
Reteta coltunasi cu ciuperci
Pofta buna!