Reteta conopida cu ciuperci
PrinteazaReteta conopida cu ciuperci din: conopida, ciuperci, margarina, faina, patrunjel, sare, piper.
Este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, acid folic și potasiu. De asemenea, conține cantități semnificative de fibre alimentare, care susțin digestia sănătoasă.
Conopida conține antioxidanți precum sulforafanul, indolii și gluconafinele, care ajută la combaterea stresului oxidativ și pot juca un rol important în prevenirea bolilor cronice.
Datorită conținutului său ridicat de vitamina C și alți antioxidanți, conopida poate contribui la întărirea sistemului imunitar și la protecția împotriva infecțiilor.
Consumul regulat de conopidă poate susține sănătatea inimii datorită conținutului său de fibre și compușilor antioxidanți. Aceștia pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol și la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.
- 1 conopidă
- 200 g ciuperci
- 100 g margarină
- 1 lingură făină
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Conopida ruptă bucheţele se spală şi se fierbe în apă cu sare.
Ciupercile se curăţă, se spală, se taie felii şi se călesc 10-15 minute în margarină, după care se presară făina şi se sting cu o cană de apă (se poate folosi şi apa în care a fiert conopida).
După ce au dat în clocot, se adaugă conopida fiartă, se potriveşte de sare şi se mai fierb încă 10 minute.
La sfârşit se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se potriveşte de piper.
Pofta buna!