Reteta conopida cu ciuperci la cuptor
Printeaza
- 1 conopidă potrivită
- 200 g ciuperci
- 1 ceapă
- 100 g unt
- 1 lingură făină
- 1 cană lapte
- 2 ouă
- 100 g caşcaval
- 5-6 roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 10 minute. In acest timp cureţi ceapa şi ciupercile, le tai julien, le căleşti într-o lingură de unt si când s-au rumenit, le dai deoparte şi scoţi într-o strecurătoare şi conopida fiartă.
Separat pregăteşti un sos alb: topeşti 50 g de unt, pui făina, o laşi să se rumenească şi stingi cu laptele călduţ. Laşi pe foc până se îngroaşă, apoi îl dai deoparte şi după ce s-a răcit pui ouăle, sare după gust, jumătate din caşcavalul ras, ceapa şi ciupercile călite.
Speli bine roşiile, le dai pe răzătoare, apoi le amesteci cu conopida scursa bine de zeama si le pui intr-un vas cu unt.
Torni peste ele sosul cu ciuperci, presari restul de cascaval si dai mancarea la cuptor pentru 30 de minute.
Conopidă cu ciuperci la cuptor
Poftă bună!
Ce bine arata conopida cu ciuperci la cuptor.