Reteta conopida gratinata

Printeaza

Reteta conopida gratinata

Ingrediente:

  • 1 conopidă de circa 1 kg
  • 2 linguri griş
  • 250 ml lapte
  • 150 g caşcaval
  • 100 g unt
  • 3 ouă
  • 250 g smântână
  • 1 liigură pes­met
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Reteta conopida gratinata: Pui la fiert oală cu apă rece şi sare şi când ape clocoteşte pui bucheţele de conopidă şi le laşi 15 minute să fiarbă.

Pui şi laptele la fiert şi când dă în clocot adaugi grisul şi-l laşi să fiarbă şi apoi să se răcesscă.

In griş pui ouăle, 75 g unt, 100 g caşcaval ras, smântână şi sare şi amesteci. Adaugi bucheţelele de conopidă amestecând cu grijă şi torni totul într-un vas uns cu unt şi presărat cu pesmet.

Deasupra pui bucăţele de unt şi presari restul caşcavalului răzuit. Dai la cuptor, la foc potrivit pentru 25-30 de minute.

 

Conopidă gratinată

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna conopida gratinata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.