Reteta conopida marinata
PrinteazaReteta conopida marinata din: conopida, otet, sare.
- conopida
- otet
- sare
Mod de preparare:
Se alege, se spală, se curăţă si se desface. Apoi bucheţelele se pun într-un vas cu apă şi sare, unde se lasă o jumătate de oră. Se scoate, se spală bine şi se lasă să se zvânte.
Se opăreşte apoi în apa clocotită, unde se lasă cinci minute, după care se scurge de apă şi se aşează în borcan.
Se prepară oţetul diluat cu apă: la un litru oţet, un litru de apă şi 30 g sare la fiecare litru de lichid. Se aşează vasul cu oţet pe foc şi, când clocoteşte, se toarnă în borcan peste conopidă.
Se acoperă borcanul cu o farfurie, iar a doua zi se scurge tot oţetul, se mai adaugă un litru apă şi se pune din nou la foc. Când clocoteşte se toarnă din nou în borcan peste conopidă, se leagă imediat cu folie adezivă ori cu celofan.
Se pune la păstrat după ce s-a răcit.