Rețetă de Cornulețe Fragede cu Unt și Smântână

Printeaza

Rețetă de Cornulețe Fragede cu Unt și Smântână din: unt nesarat, smantana, oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, sare, zahar pudra.

Cornulețele fragede cu unt și smântână sunt o variantă delicioasă a desertului tradițional românesc, aducând un gust bogat și o textură ușor sfărâmicioasă.

Ingrediente (pentru aproximativ 20 de cornulețe):

  • 250g unt nesărat, la temperatura camerei
  • 150g smântână grasă
  • 2 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 400g făină
  • O linguriță praf de copt
  • Un vârf de cuțit de sare
  • Zahăr pudră (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Într-un bol mare, amestecați untul moale cu zahărul și zahărul vanilat până obțineți o compoziție omogenă.

Adăugați smântâna și ouăle în bol și amestecați bine.

Cerneti făina, praful de copt și sarea în amestecul lichid și frământați până obțineți un aluat moale și omogen.

Împărțiți aluatul în mai multe părți mici și acoperiți-le cu folie alimentară. Lăsați-le la frigider pentru cel puțin o oră.

Preîncălziți cuptorul la 180°C și pregătiți o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

Luați fiecare bucată de aluat și întindeți-o subțire într-o formă de cerc.

Tăiați cercul în triunghiuri și rulați fiecare triunghi din exterior spre interior pentru a forma cornulețele.

Așezați cornulețele pe tava pregătită și coaceți-le în cuptor timp de aproximativ 20-25 de minute sau până devin aurii.

După ce au răcit, presărați-le cu zahăr pudră pentru un aspect atrăgător.

Rețetă de Cornulețe Fragede cu Unt și Smântână

Valori nutriționale (per cornuleț):

  • Calorii: Aproximativ 90 kcal
  • Carbohidrați: Aproximativ 7g
  • Proteine: Aproximativ 1g
  • Grăsimi: Aproximativ 6g

 

Cornulețele sunt un desert tradițional românesc cu o istorie bogată, fiind prezente în bucătăria noastră de sute de ani.

Aceste delicioase prăjituri au călătorit prin generații și au rămas la fel de iubite în zilele noastre.

Originea lor este încă subiect de dezbatere, dar sunt recunoscute ca un simbol al ospitalității românești și sunt adesea servite în momente speciale sau la sărbători.

Cornulețele fragede cu unt și smântână sunt o explozie de gust și textură care vă vor cuceri cu siguranță papilele gustative.

Cu această rețetă detaliată suntem siguri că veți reuși să pregătiți aceste minunății culinare și să le savurați alături de cei dragi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Rețetă Tradițională de Cornulețe cu Untură – Deliciul Autentic

Rețetă Tradițională de Cornulețe cu Untură – Deliciul Autentic din: faina, untura, smantana, zahar pudra, zahar vanilat, gem. Ingrediente: 500 g făină 200 g untură 200 ml smântână 70 g zahăr pudră 1 pliculeț zahăr vanilat Un praf de sare Marmeladă sau gem pentru umplutură   Mod de preparare: Amestecați făina și sarea într-un bol […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.