Reteta cornulete pufoase
PrinteazaReteta cornulete pufoase din: faina, zahar, lapte, unt, drojdie, praf de copt, sare, oua, gem.
- 1 kg făinâ
- 120 g zahăr
- 500 ml lapte
- 250 g unt topit
- 10 g drojdie
- 1 plic de praf de copt
- 3 g sare
- 2 ouâ în aluat
- 1 ou pentru uns
- 500 g gem sau magiun
Mod de preparare:
Pune drojdia să se desfacă în puţin lapte cu zahăr, Pune făina, ouăle, zahărul, praful de copt, laptele şi drojdia pregătită într-un castron.
Frământă bine câteva minute, apoi toarnă peste aluat untul topit (să nu fie fierbinte). Adaugă sarea şi continuă să frămânţi până când aluatul moale se desprinde de pe degete şi se întinde uşor până la transparentă.
Lasă aluatul la dospit sub un prosop curat, în loc cald. Modelează sfere de dimensiuni egale, aplatizează-le cu sucitorul şi creează discuri mari cât o farfurie pentru felul doi.
Taie triunghiuri cu un pinten, pune câte 10 grame de gem pe fiecare triunghi, la bază, apoi rulează de la bază spre vârf şi aşază cornulefeleîn tavă, pe hârtie de copt.
Unge cornuletele cu ou bătut înainte de a le pune în cuptor. Coace-le până se rumenesc frumos (la 180°C).
Pofta buna!