Reteta cornulete vanilate

Printeaza

Reteta cornulete vanilate din: margarina, faina, zahar, gem, nuca.

Ingrediente:

  • 100 g margarină
  • 140 g făină
  • 50 g făină de migdale
  • 40 g zahăr
  • zahăr pudră pentru servit

Pentru umplutură:

  • gem
  • 50 g nucă

 

Mod de preparare:

Făina se amestecă bine cu făina de migdale şi zahărul.

Se adaugă margarina moale, tăiată cuburi, şi se frământă. Se adună aluatul într-o bilă şi se dă la rece pentru 30 de minute.

Se scoate de la frigider şi se mai se frământă pe masa presărată cu puţină făină. Se întinde şi se taie triunghiuri care se umplu cu miez de nucă şi gem, după preferinţă, apoi se rulează.

Se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie si se coc 10 minute. Se trec calde prin zahăr pudră.

Reteta cornulete vanilate

Reteta_cornulete_vanilate

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.