Reteta cornulete vanilate
PrinteazaReteta cornulete vanilate din: margarina, faina, zahar, gem, nuca.
Ingrediente:
- 100 g margarină
- 140 g făină
- 50 g făină de migdale
- 40 g zahăr
- zahăr pudră pentru servit
Pentru umplutură:
- gem
- 50 g nucă
Mod de preparare:
Făina se amestecă bine cu făina de migdale şi zahărul.
Se adaugă margarina moale, tăiată cuburi, şi se frământă. Se adună aluatul într-o bilă şi se dă la rece pentru 30 de minute.
Se scoate de la frigider şi se mai se frământă pe masa presărată cu puţină făină. Se întinde şi se taie triunghiuri care se umplu cu miez de nucă şi gem, după preferinţă, apoi se rulează.
Se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie si se coc 10 minute. Se trec calde prin zahăr pudră.
Reteta cornulete vanilate
Pofta buna!