Cornuri umplute cu cascaval si sunca din: faina, lapte, ou, unt, drojdie, sare, sunca, cascaval si ulei. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte cald 1 ou 100 g unt drojdie sare Pentru umplutură: 300 g şuncă 200 g caşcaval 2 ouă ulei pentru încins Mod de preparare: Amesteci ingredientele pentru aluat şi frămânţi […]
Reteta cornuri cu gem
PrinteazaReteta cornuri cu gem din: faina, drojdie, zahar, ulei, sare, gem.
Ingrediente:
- 500 g făină
- un cub drojdie proaspătă
- 1/2 linguriţă zahăr
- 4 linguri ulei
- un praf de sare
- gem, după gust
- zahăr pudră, pentru servit
Mod de preparare:
Drojdia se fărâmiţează şi se amestecă bine cu 100 ml apă, o lingură de făină şi zahăr. Se lasă 10 minute.
Făina se cerne, se face un gol la mijloc şi se toarnă maiaua. Se amestecă uşor, se presară sare.
Se adaugă uleiul şi apoi apă, puţin câte puţin, pentru a ajuta la legarea aluatului.
Când aluatul este omogen, se lasă la crescut o oră.
Se lucrează aluatul crescut pe masa presărată cu puţină făină, se întinde şi se taie în funcţie de forma dorită a cornurilor.
Se umplu cu gem, se rulează şi apoi se aşază în tava de copt. Se coc 30 de minute şi se presară cu zahăr pudră după răcire.
Reteta cornuri cu gem
Pofta buna!
Cornuri cu crema de vanilie din: pachet de aluat foitaj, zahar, lapte, vanilie. Ingrediente: un pachet de aluat foitaj 120 g zahăr pudră 750 ml lapte 6 gălbenusuri o păstaie vanilie Mod de preparare: Aluatul se întinde cât mai subtire pe masa de lucru, apoi se decu-pează fâşii care se înfăşoară pe forme de bete […]
Cornuri umplute cu sunca din: faina, lapte, ou, unt, drojdie, sare, sunca, cascaval si ulei. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte cald 1 ou 100 g unt drojdie sare Pentru umplutură: 300 g şuncă 200 g caşcaval 2 ouă ulei pentru încins Mod de preparare: Amesteci ingredientele pentru aluat şi frămânţi bine. Laşi […]
Pofta buna!