Reteta cotlet de vitel la cuptor
PrinteazaReteta cotlet de vitel la cuptor din: cotlet de vitel, ceapa, sos de soia, piper, rozmarin, cimbru, ulei, usturoi, bere.
- 1 kg cotlet de viţel
- 2 cepe
- 2 linguri sos de soia
- piper
- rozmarin
- cimbru
- 2 linguri ulei
- 8 căţei de usturoi
- 500 ml bere neagră
Mod de preparare:
Speli carnea, o portionezi, o ştergi cu un şerveţei absorbant şi o pui într-un vas. Adaugi usturoiul pisat, torni berea, sosul de soia, piper, rozmarin şi cimbru.
Amesteci bine, guşti şi dacă trebuie mai poţi adăuga sare. Acoperi vasul şi tii marinata la frigider peste noapte.
A doua zi, pui carnea într-o tavă, în care ai aşezat ceapa tăiată julien. Verşi din marinată şi acoperi tava cu folie de aluminiu, având grijă ca folia să nu atingă carnea.
Laşi la cuptor 45 de minute, după care indepărtezi folia şi o mai ţii până când carnea se rumeneşte.
Pofta buna!