Reteta covrigei cu scortisoara
PrinteazaReteta covrigei cu scortisoara din: unt, faina, smantana, scortisoara, zahar, ou sau lapte.
Ingrediente:
- 180 g unt
- 250 g făină
- 5 linguri smântână grasă
- 1 linguriţă scorţişoară proaspăt măcinată
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 lingură unt topit
- 1 ou sau 1 ceaşcă de lapte pentru uns covrigeii
Mod de preparare:
Cerni făina pe planşetă, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui untul rece, tăiat în cubuleţe.
Amesteci cu vârful degetelor făina cu untul, până se fdîmează firimituri.
Adaugi smântână şi frămânţi un aluat pe care îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider pentru 30 de minute.
Rupi mici bucăţi din aluat, pe care le răsuceşti cu mâna pe planşeta presărată cu făină, până obţii suluri lungi, subţiri de circa 1 cm.
Incrucişezi sulurile la mijlocul covrigelului, apăsând pentru a se lipi.
Ii aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt, îi ungi cu unt topit, lapte sau ou bătut şi presari pe deasupra scorţişoară şi zahăr vanilinat.
Ii coci 20 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.
Pofta buna!