Reteta cozonac cu nuca

Printeaza

 Reteta cozonac cu nuca 

Ingrediente:Reteta cozonac cu nuca

  • 400 g aluat de cozonac
  • 250 g nuci
  • 1/2 pahar lapte
  • 50 g unt
  • 150 g zahăr
  • puţină vanilie

Mod de preparare:

Punem la fiert laptele. Adăugăm untul, zahărul şi puţină vanilie. Lăsăm să fiarbă împreună produsele pînă se topesc bine. Apoi punem nucile trecute prin maşină şi aşezăm cratiţa la marginea aragazului, amestecînd compoziţia. Dacă mai trebuie, adăugăm lapte pentru ca să obţinem o compoziţie ca o pastă, ca o marmeladă groasă. Nu trebuie să fie apoasă, deoa­rece strică aluatul.

Intindem o foaie din aluatul de cozo­nac, o ungem cu nucile şi o rulăm ca şi la celălalt cozonac cu nucă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.