Reteta cozonac cu nuci
PrinteazaReteta cozonac cu nuci din: faina, unt, oua, drojdie, zahar, lapte, nuci, sare.
- 500 g făină
- 200 g unt
- 4 ouă
- drojdie
- 2 linguri zahăr
- puţin lapte
- puţin unt
- nuci măcinate
- sare
Mod de preparare:
Aluatul se face din 500 g faină, 200 g unt, 4 gălbenuşuri, 3/4 dintr-un pachct dc drojdie, 2 linguri zahăr dizolvate în puţin lapte împreună cu drojdia, puţină sare.
Din acest aluat, după ce a dospit puţin, întindem o foaie de 1,5 cm grosime. Foaia o ungem cu puţin unt, presarăm nucile măcinate, pe care înainte le-am amestecat cu trei albuşuri bătute şi zahăr.
Rulăm foaia, o punem în tava de cozonac şi o lăsăm să dospească încă 1/2 oră. Când o punem la copt, o ungem deasupra cu un albuş de ou.
Pofta buna!