Reteta cozonac cu nuci

Printeaza

Reteta cozonac cu nuci din: faina, unt, oua, drojdie, zahar, lapte, nuci, sare.

Ingrediente:Reteta cozonac cu nuci

  • 500 g făină
  • 200 g unt
  • 4 ouă
  • drojdie
  • 2 linguri zahăr
  • puţin lapte
  • puţin unt
  • nuci măcinate
  • sare

 

Mod de preparare:

Aluatul se face din 500 g faină, 200 g unt, 4 gălbenuşuri, 3/4 dintr-un pachct dc drojdie, 2 linguri zahăr dizolvate în puţin lapte împreună cu drojdia, puţină sare.

Din acest aluat, după ce a dospit puţin, întindem o foaie de 1,5 cm grosime. Foaia o ungem cu puţin unt, presarăm nucile măcinate, pe care înainte le-am amestecat cu trei albuşuri bătute şi zahăr.

Rulăm foaia, o punem în tava de cozonac şi o lăsăm să dospească încă 1/2 oră. Când o punem la copt, o ungem deasupra cu un albuş de ou.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.