Cozonac împletit, cu stafide și migdale din: faina, lapte, drojdie proaspata, unt, zahar, oua, stafide, esenta de rom, galbenus, fulgi de migdale, sare, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 250 ml lapte 1 cub (40 g) drojdie proaspătă 75 g unt 75 g zahăr 2 ouă 100 g stafide 1 fiolă esență de rom 1 […]
Reteta cozonac cu rahat
PrinteazaReteta cozonac cu rahat din: faina, zahar, ulei, unt, oua, lapte, sare, drojdie, rahat.
- 500 g făină
- 100 g zahăr
- 4 linguri ulei
- 75 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 250 ml lapte
- 1 praf de sare
- 20 g drojdie
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
- 100 g rahat
- 1 ou, pentru uns
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Freci drojdia cu 50 g de zahăr, adaugi 100 ml de lapte călduţ şi 100 g de făină. Laşi maiaua să crească 15-20 de minute.
O pui peste restul de făină, încorporezi uleiul, untul topit, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, coaja de lămâie şi laptele în care ai topit zahărul rămas.
Frămânţi până ce aluatul devine elastic şi nu se mai ţine de degete şi-l laşi să crească până îşi dublează volumul.
Intinzi aluatul, pui din loc în loc bucăţi de rahat, rulezi şi-l aşezi într-o tavă tapetată.
Il mai laşi să crească 10-15 minute, îl ungi cu ou şi-l dai la cuptor până se rumeneşte.
După ce s-a răcorit, pudrezi cu zahăr.
Reteta cozonac cu rahat
Pofta buna!
poate iti place si:
Cozonac împletit, cu stafide și migdale
Pofta buna!