Reteta crema de zahar ars cu sampanie
PrinteazaReteta crema de zahar ars cu sampanie din: lapte, oua, zahar, faina, sampanie.
- 1 l lapte
- 6 ouă
- 12 linguri cu zahăr
- 4 plicuri cu zahăr vanilat
- 1 lingură cu făină
- 1 ceaşcă cu şampanie
Mod de preparare:
Pune ouăle, 5 linguri cu zahăr şi făina într-un castron şi amestecă cu grijă, să nu facă spumă. Toarnă încet laptele călduţ şi amestecă.
La final, adaugă ceşcuţa cu şampanie. Separat, caramelizează restul de zahăr pe foc mic şi toarnă caramelul într-o formă de guguluf.
Răsuceşte cratiţa cu grijă, astfel încât să tapetezi cu caramel şi pereţii formei.
Toarnă cu grijă amestecul de lapte şi ouă şi bagă la cuptorul încălzit în prealabil, la foc mic, aproximativ 30-40 de minute. Răstoarnă crema abia după ce s-a răcit şi serveşte-o cu sosul format.
Reteta crema de zahar ars cu sampanie
Pofta buna!