Reteta creme brulee
PrinteazaCreme brulee din: oua, zahar, smantana, vanilie.
- 4 gălbenuşuri mari
- 125 g zahăr
- 500 ml smântână pentru gătit
- 5 ml esenţă de vanilie
- 125 g zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 150°C. Bate gălbenuşurile cu zahărul într-un castron, până obţii o cremă. Incălzeşte crema pe foc mic pana ajunge în punctul de fierbere. Toarnă puţin câte puţin smântână lichidă şi amestecă bine.
Incălzeşte pe foc câteva minute, amestecând permanent, până când se îngroaşă suficient. Nu lăsa să dea în fiert, la cratiţa de pe foc şi încorporează vanilia, împarte compoziţia în 6 vase ramekin sau cupe termorezistente.
Pune-le într-o tavă în care ai pus apă caldă. Coace timp de 30-35 de minute, până când crema a devenit fermă. Lasă să se răcească la temperatura camerei şi apoi lasă-le la frigider peste noapte.
Presară zahăr pudră deasupra fiecărei forme. Caramelizează rapid zahărul la flacără sau în cuptorul cu grill.
Lasă până când zahărul s-a întărit.
Pofta buna!