Reteta creme caramel
PrinteazaReteta creme caramel din: zahar, apa, lapte, vanilie, oua.
- 100 g de zahâr
- 2 linguri de apa
- 500 ml de lapte
- 1 păstaie de vanilie
- 100 g de zahâr
- 2 ouâ
- 4 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Pune 100 g de zahăr cu apa într-o cratiţă pe plita cu inducţie şi topeşte-l până când se caramelizeazâ uşor. Apoi toarnă imediat în 6 vase mici pentru souffle, astfel încât partea inferioară să fie acoperită cu caramel.
Toarnă laptele într-o cratiţă. Taie în jumătate păstaia de vanilie; scoate seminţele cu un cuţit şi adaugă-le în lapte.
Incălzeşte laptele la circa 90° C , dar nu îl lăsa să fiarbă. Amestecă ouăle şi gălbenuşurile cu 100 g de zahăr – nu bate spumă. Adaugă încet laptele cald în amestecul de ou cu zahăr.
Pune amestecul în vasele pentru souffle. Introdu-le în cuptor nivelul de raft 3 timp de 40 de minute.
Reteta creme caramel
Pofta buna!