Reteta creme caramel

Printeaza

Reteta creme caramel din: zahar, apa, lapte, vanilie, oua.

Ingrediente:Reteta_creme_caramel

  • 100 g de zahâr
  • 2 linguri de apa
  • 500 ml de lapte
  • 1 păstaie de vanilie
  • 100 g de zahâr
  • 2 ouâ
  • 4 gălbenuşuri

 

Mod de preparare:

Pune 100 g de zahăr cu apa într-o cratiţă pe plita cu inducţie şi topeşte-l până când se caramelizeazâ uşor. Apoi toarnă imediat în 6 vase mici pentru souffle, astfel încât partea inferioară să fie acoperită cu caramel.

Toarnă laptele într-o cratiţă. Taie în jumătate păstaia de vanilie; scoate seminţele cu un cuţit şi adaugă-le în lapte.

Incălzeşte laptele la circa 90° C , dar nu îl lăsa să fiarbă. Amestecă ouăle şi gălbenuşurile cu 100 g de zahăr – nu bate spumă. Adaugă încet laptele cald în amestecul de ou cu zahăr.

Pune amestecul în vasele pentru souffle. Introdu-le în cuptor nivelul de raft 3 timp de 40 de minute.

Reteta creme caramel

Reteta_creme_caramel

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.