Reteta creveti inabusiti
PrinteazaReteta creveti inabusiti din: creveti, pasta de surimi, albus, sare, mazare.
- 12 creveţi uriaşi
- 50 g pastă de surimi
- 1 albuş
- sare
- circa 25 g mazăre
Mod de preparare:
Cu ajutorul unui beţigaş de bambus se scot intestinele creveţilor. Aceştia se spală apoi bine şi se fierb circa 10 minute în apă cu sare (în carapace). După aceea, creveţii se scot din apă şi se lasă puţin să se răcească.
Se amestecă pasta de surimi până când devine cremoasă, apoi se încorporează albuşul. Pasta se sărează
după gust.
Creveţii se curăţă de carapace şi se crestează pe spate. Se umplu cu pasta de surimi şi se decorează cu boabe de mazăre.
La final, creveţii umpluţi se înăbuşă circa 20 de minute la temperatură medie.
Reteta creveti inabusiti
Pofta buna!