Reteta crochete de peste
PrinteazaReteta crochete de peste
- 600g file de crap
- 4 felii franzelă
- 50ml lapte
- 2 ouă
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- 2 linguri făină
- 3 linguri pesmet
- 1lămâie
- 200ml ulei
- leg. pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă fileul, se spală şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se lasă să fiarbă 10 minute, de când apa a dat în clocot, apoi se scoate, se scurge bine de apă şi se sfărâmă cu furculiţa.
Se amestecă peştele cu 1 ou, feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse, jumătate din legătura de pătrunjel, tocat mărunt, şi cu zeama de lajumătate de lămâie.
Se omogenizează bine acest amestec, se potriveşte de sare şi piper, apoi cu mâinile umede se formează crochetele care se dau prin făină, prin ou şi la final prin pesmet.
Se prăjesc crochetele în uleiul bine încins, după care, când s-au rumenit pe toate părţile, se scot pe un platou, pe şerveţele absorbante.
Se servesc calde, presărate cu boia de ardei şi garnitură de cartofi natur. Se ornează cu feliuţe de lămâie şi cu pătrunjelul rămas.
Pofta buna!