Reteta crochete de peste

Printeaza

 Reteta crochete de peste

Ingrediente:Reteta crochete de peste

  • 600g file de crap
  • 4 felii franzelă
  • 50ml lapte
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă boia de ardei dulce
  • 2 linguri făină
  • 3 linguri pesmet
  • 1lămâie
  • 200ml ulei
  • leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă fileul, se spală şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se lasă să fiarbă 10 minu­te, de când apa a dat în clocot, apoi se scoate, se scurge bine de apă şi se sfărâmă cu furculiţa.

Se amestecă peştele cu 1 ou, fe­liile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse, jumătate din legătura de pătrunjel, tocat mărunt, şi cu zeama de lajumătate de lămâie.

Se omogenizează bine acest amestec, se potriveşte de sare şi piper, apoi cu mâinile umede se formează crochetele care se dau prin făină, prin ou şi la final prin pesmet.

Se prăjesc croche­tele în uleiul bine încins, după care, când s-au rumenit pe toate părţile, se scot pe un platou, pe şerveţele absorbante.

Se servesc calde, presărate cu boia de ar­dei şi garnitură de cartofi natur. Se ornează cu feliuţe de lămâie şi cu pătrunjelul rămas.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.