Reteta cupcakes cu cafea

Printeaza

Reteta cupcakes cu cafea din: faina, praf de copt, bicarbonat, zahar, lapte, cafea, whisky, unt, ou, ciocolata, amidon.

Ingrediente:

Pentru briose:

  • 200 g făină
  • 10 g praf de copt
  • 1 vârf cuţit bicarbonat
  • 140 g zahar
  • 60 ml lapte
  • 90 ml cafea lichidă
  • 10 ml whisky
  • 80 g unt
  • 1 ou
  • 50 g ciocolată albă (opţional)
  • 50 g ciocolată neagră (opţional)
  • 1 plic zahăr vanilat

Frosting:

  • 260 ml lapte
  • 100 ml cafea
  • 30 g amidon porumb
  • 40 g zahăr
  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu praful de copt, un vârf de cuţit de bicarbonat, zahărul şi zahărul vanilat. Se topeşte untul.

Se prepară o cafea (eventual decofeinizată). Peste ingredientele solide se adaugă oul, laptele, whisky-ul, cafeaua şi untul răcit şi se omogenizează bine, cu o lingură.

Se tapetează formele de brioşă cu hârtii şi se umplu până la jumătate cu aluat. Deasupra se aşază bucăţele de ciocolată albă şi neagră.

Se coc la 180°C timp de 20-25 de minute.

Se amestecă amidonul şi zahărul. Separat, se amestecă laptele cu cafeaua şi se toarnă treptat peste compoziţia de amidon, amestecând cu grijă.

Compoziţia se ţine pe foc mic şi se amestecă încontinuu până când se obţine o cremă aproape solidă (10 minute). Crema se lasă la răcit.

Se bate untul până devine cremos, apoi se adaugă treptat, lingură cu lingură, crema de cafea.

Pe fiecare cupcake se repartizează cremă şi se decorează, după dorinţă, cu inimioare roz şi albe sau cu biluţe albastre si verzi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.