Reteta curcan cu gutui
PrinteazaReteta curcan cu gutui din: carne de curcan, gutui, ulei, pasta de rosii, faina, sare, zahar.
- 1,200 kg carne de curcan
- 1,200 kg gutui
- 120 ml ulei
- 2 linguri cu pastă de roşii
- 2 linguri cu făină
- sare
- zahăr
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite şi rumeniţi-o in jumatate din cantitatea de ulei. Când carnea este rumenită pe ambele părţi, puneţi-o pe un platou separat.
In sosul rămas puneţi zahărul să se caramelizeze. Adăugaţi apoi făina şi stingeţi cu pasta de roşii dezlegată cu 1/2 l de apă rece.
Lăsaţi sosul să clocotească încet, timp de 15 minute, apoi turnaţi-l peste bucăţile de carne.
Separat, în restul de ulei, înăbuşiţi gutuile curăţate de căsuţa cu sâmburi şi tăiate în felii lungi. Când acestea s-au aurit plăcut, puneţi-le în vasul cu came de curcan.
Continuaţi fierberea la foc domol, până când carnea şi gutuile sunt gata. Cu 7-10 minute mai înainte de a fi gata, daţi vasul la cuptorul cu foc moderat, pentru a-şi lua o faţă frumoasă.
Pofta buna!