Reteta cartofi frantuzesti
PrinteazaReteta cartofi frantuzesti din: cartofi, ou, unt, smantana, pesmet, lapte.
- 200 g cartofi
- 1 ou
- 15 g unt
- 1 linguriţa smîntînă
- 1 lingură pesmet
- 1-2 linguri lapte
Mod de preparare:
Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se taie felii. Oul, de asemenea, se fierbe tare, se curăţă şi se taie felii. Pesmetul se căleşte fără grăsime, apoi se amestecă cu 10 g unt.
Se aşază in straturi alternative cartofii cu oul şi pesmetul într-o crăticioară, se stropesc cu laptele pe deasupra, apoi se toarnă smantana peste cartofi şi se dau la cuptor la un foc iute, ca să nu se usuce.
Se scot cand încep să se îngălbenească şi să se rumenească pe margini şi se pune restul de unt.
Pofta buna!