Reteta cartofi frantuzesti

Printeaza

Reteta cartofi frantuzesti din: cartofi, ou, unt, smantana, pesmet, lapte.

Ingrediente:Reteta cartofi frantuzesti

  • 200 g cartofi
  • 1 ou
  • 15 g unt
  • 1 linguriţa smîntînă
  • 1 lin­gură pesmet
  • 1-2 linguri lapte

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se taie felii. Oul, de asemenea, se fierbe tare, se curăţă şi se taie felii. Pesmetul se căleşte fără grăsime, apoi se amestecă cu 10 g unt.

Se aşază in straturi al­ternative cartofii cu oul şi pesmetul într-o crăticioară, se stropesc cu laptele pe deasupra, apoi se toarnă smantana peste cartofi şi se dau la cup­tor la un foc iute, ca să nu se usuce.

Se scot cand încep să se îngălbenească şi să se rumenească pe margini şi se pune restul de unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.