Reteta de ciuperci a la grec
PrinteazaReteta ciuperci a la grec din: ciuperci, verdeata, sare, lamaie, unt, piper, oua.
- 6-10 ciuperci mari
- verdeaţă tocată
- sare
- 1/2 lămâie
- 2 linguri cu unt sau ulei
- puţin piper măcinat
- 2 ouă fierte
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le trecând cu mâna peste lamele, limpeziţi cu apă rece, scoateţi codiţele şi tocaţi-le mărunt.
Curăţaţi plita, spălaţi-o cu buretele ud, stropit cu oţet şi puneţi ciupercile să se frigă. Puteţi folosi şi o tablă cum sunt cele din comerţ pentru copt ardei sau vinete.
Tocaţi mărunt codiţele, amestecaţi-le cu verdeaţă tocată, zeamă de lămâie, sare şi piper măcinat şi aşezaţi câte puţină umplutură în fiecare ciupercă.
Când ciupercile se înmoaie şi pierd zeamă, aşezaţi-le în tava aragazului sau într-o cratiţă şi continuaţi frigerea lor. Serviţi-le calde, ca aperitiv, alături de tartine făcute cu felii de ouă fiert tare si muştar.
Pofta buna!