Reteta de ciuperci umplute
PrinteazaReteta de ciuperci umplute
- 1 kg ciuperci
- 100 g costiţă afumată
- 100 g şuncă presată
- 2 ouă
- 1 legătură ceapă
- 2 cepe
- 3-4 căţei de usturoi
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le îndepărtezi picioruşele, le presari cu sare şi le laşi deoparte să se scurgă. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se călească, apoi treci costiţa şi şunca prin maşina de tocat şi le adaugi peste ceapă.
Separat, pui un ou la fiert şi când e gata, îl cureţi şi-l tai mărunt. Din usturoiul curăţat faci un mujdei obişnuit. După ce s-au rumenit puţin ceapa cu şunca, dai deoparte şi adaugi oul fiert, cel crud, verdeaţa tocată, mujdeiul de usturoi şi amesteci.
Umpli apoi cu această compoziţie ciupercile pregătite, le pui într-o tavă cu puţin ulei şi le dai la cuptor pentru 20 de minute.
Ciuperci umplute
Poftă bună!
Bune ciupercile umplute cu sunca