Reteta de coliva
PrinteazaReteta de coliva din: grau, nuci, zahar, zahar pudra, biscuiti, mirodenii, sare.
- 2 kg grâu
- 1/2 kg nuci
- 1/2 kg zahăr
- 100 g zahăr pudră
- 1/2 kg biscuiţi
- mirodenii
- sare
Mod de preparare:
Grâul se spală în 4-5 ape călduţe, se pune la fiert în 2 l de apă, cu puţină sare. Se fierbe la foc mic, fără să se mestece, adăugându-se din când în când apă caldă, până înfloreşte bobul de grâu şi toată apa este absorbită.
Se lasă la răcit 5-6 ore, se adaugă nucile, zahărul, mirodeniile, mestecându-se uşor, să nu se fărâme boabele de grâu. Dacă pasta obţinută nu este suficient de consistentă, se pot adăuga biscuiţi raşi. Se aşază pe platou şi se presară cu un strat gros de biscuiţi daţi prin maşina de tocat, apoi un strat de zahăr pudră.
Se ornează cu bomboane, cacao.
Pofta buna!