Reteta de coliva

Printeaza

Reteta de coliva din: grau, nuci, zahar, zahar pudra, biscuiti, mirodenii, sare.

Ingrediente:Reteta de coliva

  • 2 kg grâu
  • 1/2 kg nuci
  • 1/2 kg zahăr
  • 100 g zahăr pudră
  • 1/2 kg biscuiţi
  • mirodenii
  • sare

Mod de preparare:

Grâul se spală în 4-5 ape călduţe, se pune la fiert în 2 l de apă, cu puţină sare. Se fierbe la foc mic, fără să se mestece, adăugându-se din când în când apă caldă, până înfloreşte bobul de grâu şi toată apa este absorbită.

Se lasă la răcit 5-6 ore, se adaugă nucile, zahărul, mirodeniile, mestecându-se uşor, să nu se fărâme boabele de grâu. Dacă pasta obţinută nu este suficient de consis­tentă, se pot adăuga biscuiţi raşi. Se aşază pe pla­tou şi se presară cu un strat gros de biscuiţi daţi prin maşina de tocat, apoi un strat de zahăr pu­dră.

Se ornează cu bomboane, cacao.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.