Reteta de fasole verde pastai de Jamie Oliver
PrinteazaReteta de fasole verde pastai de Jamie Oliver din: fasole verde, sare, parmezan, ulei de masline, usturoi, lamaie.
- 600 g de fasole verde păstăi
- un vârf de cuţit de sare
- 150 g de parmezan ras
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 3 căţei de usturoi, feliaţi
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Asaza fasolea verde păstăi pe un tocător.Taie codiţele, lăsând capetele aşa cum sunt. Pune boabele împreună cu un vârf de cuţit de sare într-o cratiţă mare cu apă care clocoteşte şi lasă pe foc circa 6 minute.
Scurge-le printr-o strecurătoare, păstrând o parte din apa folosită la fiert, şi aşază-le deoparte ca să iasă aburii.
Curata şi feliază căţeii de usturoi. Dă prin râzătoare parmezanul.
Pune înapoi cratiţa pe aragaz, adaugă uleiul de măsline extravirgin şi usturoiul feliat şi amestecă. Atunci când usturoiul devine auriu, sdaugă păstăile şi agită tigaia astfel încât acestea să fie puţin acoperite de ulei.
Adauga un polonic din apa fiartă pusă deoparte, parmezanul şi sucul de la 1/2 de lămâie. Amestecă şi lasă la foc mic, până când apa şi brânza încep să formeze un sos lipicios, apoi îndepărtează-l de pe foc şi serveşte imediat.
Reteta de fasole verde pastai de Jamie Oliver
Pofta buna!