Reteta de gulas de vita
PrinteazaReteta de gulas de vita din: gulas de vita, ardei iute, morcov, cartofi, ceapa, usturoi, telina, suc de rosii, frunze de telina, sare, piper, boia, ulei.
- 500 g gulaş de vită (carne de vită pentru gătit)
- 2 ardei iuţi
- 2 morcovi
- 4-5 cartofi
- 2 cepe roşii
- 4 căţei de usturoi
- 1 ţelină
- 500 ml suc de roşii
- frunze de ţelină
- sare
- piper
- boia dulce
- ulei
Mod de preparare:
Cu câteva ore înainte de a găti gulaşul, umple vasul de lut cu apă fierbinte.
Taie ardeii iuţi (curăţaţi de seminţe şi nervuri) şi căţeii de usturoi mărunt şi amestecă-le cu carnea de vită, punând sare. Ţelina (fără frunze) trebuie tăiată cubuleţe şi pusă la fiert în sucul de roşii. Adaugă aici şi cubuleţe de cartofi.
Curăţă şi taie ceapa julien şi căleşte-o în ulei într-o tigaie mare. Taie morcovii cubuleţe mai groase. Pune sare, piper, boia dulce şi amestecă din când în când.
Când s-au legat şi s-au înmuiat, adaugă carnea, kaizerul cu usturoi şi ardeii iuţi şi mai lasă la fiert în zeama lor vreo 7-10 minute.
Goleşte vasul de lut şi umple-l cu amestecul din tigaie. Toarnă apoi sucul de roşii cu ţelina şi cartofii, acoperă şi dă la cuptor, la foc potrivit.
Inainte cu vreo 15 minute de a fi gata, adaugă frunzele de ţelină tocate mărunt şi mai las-o puţin în cuptor.
Pofta buna!