Reteta gulii umplute
PrinteazaReteta gulii umplute din: gulii, morcov, telina, patrunjel, ceapa, rosii, bulion, ulei, vin, marar, sare, piper.
- 10 gulii
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 cepe
- 4 roşii
- 2 linguri de bulion
- 3 linguri de ulei
- 1 pahar de vin alb
- 1 legătură de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Guliile se curăţă de coajă, se scobesc în interior şi se opăresc în apă clocotită. Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă, se spală, se dau pe răzătoarea mare.
Ceapa se curăţă, se taie mărunt, roşiile se taie cubuleţe. Toate legumele se înăbuşă în ulei cu apă, se adaugă sarea şi piperul. Când s-au înmuiat, se adaugă vinul şi bulionul.
Se umplu guliile cu legumele înăbuşite, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor 20 de minute. Se presară mărar tocat mărunt.
Pofta buna!