Reteta de invartita

Printeaza

Reteta de invartita din: oua, ulei, faina, lamaie, sare.

Ingrediente:Reteta de invartita

  • 4 ouă
  • 1 praf de sare
  • 150 ml apă
  • 2 linguri ulei
  • coaja rasă de la o lămâie
  • făină

 

Mod de preparare:

Se bat 4 ouă cu 1 praf de sare, se adaugă 150 ml apă, 2 linguri ulei, coaja rasă de la o lămâie şi făină cât cuprinde pentru a obţine un aluat vârtos; se frământă câteva minute şi se împarte în 10.

Se întinde o foaie din prima bucată. Se unge cu ulei sau untură – neapărat călduţe, pentru a nu se absorbi prea mult în aluat.

Foaia se împătureşte şi se întinde cu sucitorul în forma rotundă, apoi se unge iarăşi, se împătureşte, se întinde şi tot aşa de 3-4 ori.

Se încinge ulei suficient într-un vas de tuci – sau wok – se pune învârtită, se coace la foc domol, se scoate pe o hârtie absorbantă şi apoi se presară cu zahăr tos.

La fel se face şi cu celelalte bucăţi de aluat – se împachetează abia înainte de prăjit – nu e bine sa le faci pe toate înainte, apoi le prăjeşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.