Reteta de invartita
PrinteazaReteta de invartita din: oua, ulei, faina, lamaie, sare.
- 4 ouă
- 1 praf de sare
- 150 ml apă
- 2 linguri ulei
- coaja rasă de la o lămâie
- făină
Mod de preparare:
Se bat 4 ouă cu 1 praf de sare, se adaugă 150 ml apă, 2 linguri ulei, coaja rasă de la o lămâie şi făină cât cuprinde pentru a obţine un aluat vârtos; se frământă câteva minute şi se împarte în 10.
Se întinde o foaie din prima bucată. Se unge cu ulei sau untură – neapărat călduţe, pentru a nu se absorbi prea mult în aluat.
Foaia se împătureşte şi se întinde cu sucitorul în forma rotundă, apoi se unge iarăşi, se împătureşte, se întinde şi tot aşa de 3-4 ori.
Se încinge ulei suficient într-un vas de tuci – sau wok – se pune învârtită, se coace la foc domol, se scoate pe o hârtie absorbantă şi apoi se presară cu zahăr tos.
La fel se face şi cu celelalte bucăţi de aluat – se împachetează abia înainte de prăjit – nu e bine sa le faci pe toate înainte, apoi le prăjeşti.
Pofta buna!