Reteta de paine impletita

Printeaza

Reteta de paine impletita din: faina, drojdie, sare, zahar, ulei, susan, mac.

Ingrediente:Reteta de paine impletita

  • 450 g făină
  • 270 ml apă călduţă
  • 20 g drojdie proaspătă
  • o linguriţă sare
  • o lingură rasă zahăr
  • 2 linguri ulei de măsline

Pentru uns:

  • apă călduţă
  • susan şi mac

 

Mod de preparare:

Drojdia se amestecă într-o cană cu zahărul, putină făină şi 4 linguri de apă. Se lasă maiaua să crească.

Intr-un bol încăpător, se amestecă făina cu sarea şi se face o gaură la mijloc, unde se pune maiaua. Se amestecă ingredien- tele, turnând apă câte puţin, terminând cu uleiul pus în fir subţire, până aluatul nu se mai lipeşte de mâni.

Aluatul rezultat, omogen şi elastic, se lasă la crescut într-un vas călduţ, uns cu ulei, acoperit cu un prosop.

După ce a crescut, se modelează o pâine mare împletită în două, sau două pâini mai mici. Pâinile se aşază în tăvi tapetate cu hârtie de copt şi se lasă la crescut.

După ce şi-au dublat volumul, se ung cu apă călduţă, se presară seminţe de mac, susan şi se dau la copt. Pâinea e gata când capătă o culoare arămie şi se desprinde de marginile tăvii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.