Reteta de pasca cu orez

Printeaza

Pasca cu orez din: aluat de cozonac, lapte, sare, orez, vanilie, stafide, oua, zahar, unt.

Ingrediente:Reteta de pasca cu orez

  • 650 g aluat de cozonac
  • 1 I lapte dulce, nefiert
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 1 cană orez
  • 1/2 baton vanilie
  • 100 g stafide
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 1 lingură unt

 

Mod de preparare:

Speli orezul în mai multe ape reci, îl clăteşti câteva minute în apă caldă, în care pui şi sare, după care arunci apa şi umpli oala cu lapte dulce, nefiert.

Fierbi orezul până când se poate consuma, îl laşi să se răcească puţin şi adaugi peste acesta o cremă, pe care o obţii din: 5 gălbenuşuri frecate spumă cu 4 linguri de zahăr, vanilie şi stafide, curăţate şi spălate.

Peste cremă adaugi albuşurile bătute spumă tare cu 2 linguri de zahăr, amestecând uşor. Când crema este omogenă, o torni peste orez şi împărţi compoziţia în două. Ungi o cratiţă cu pereţii înalţi, cu o lingură cu unt cald, faci un sul împletit din jumătate de aluat şi îl aşezi în formă de coroană în cratiţă.

In mijlocul ei pui jumătate din umplutura de orez, ungi aluatul cu gălbenuş şi-l introduci în cuptorul cald, să se coacă la foc mic, timp de 1 oră şi 15 minute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.