Reteta de perisoare cu smantana si verdeata
PrinteazaReteta de perisoare cu smantana si verdeata cu smantana si verdeata din: carne, ou, ceapa, paine, ulei, faina, unt, otet, smantana, marar, piper, sare.
- 1 kg. de carne ( piept de pasare, de vitel, macra sau de porc, frumos impanata )
- 1 ou
- 100 g de ceapa
- 1 felie de piine
- ulei
- o lingurita de faina
Ingrediente sos: ulei, unt sau untura, 1 ceapa rasa, 25 g de faina, zeama de lamiie sau otet, 100 ml de smantana, marar verde, piper, sare
Mod de preparare:
Treceti carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si piinea muiata in apa si bine stoarsa. Adaugati in tocatura oul intreg sau 2 albusuri ramase, faina, potriviti de sare, puneti piper, patrunjel si marar tocat si omogenizati amestecul cu o lingura.
Intr-o cratita, caliti ceapa cu putin ulei, stingeti cu o cana de apa si cind clocoteste din nou, puneti la fiert perisoarele mici, rotunde, date cu putina faina.
Lasati-le la foc mic 15 minute sa clocoteasca in vas acoperit . Frecati smintina cu faina, diluati cu putina apa rece si turnati peste sosul din vas.
Lasati sa se ingroase potrivit sosul si puneti patrunjel si marar verde.
Pofta buna!