Reteta de perisoare cu smantana si verdeata

Printeaza

Reteta de perisoare cu smantana si verdeata cu smantana si verdeata din: carne, ou, ceapa, paine, ulei, faina, unt, otet, smantana, marar, piper, sare.

Ingrediente:Reteta de perisoare cu smantana si verdeata

  • 1 kg. de carne ( piept de pasare, de vitel, macra sau de porc, frumos impanata )
  • 1 ou
  • 100 g de ceapa
  • 1 felie de piine
  • ulei
  • o lingurita de faina

Ingrediente sos: ulei, unt sau untura, 1 ceapa rasa, 25 g de faina, zeama de lamiie sau otet, 100 ml de smantana, marar verde, piper, sare

Mod de preparare:

Treceti carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si piinea muiata in apa si bine stoarsa. Adaugati in tocatura oul intreg sau 2 albusuri ramase, faina, potriviti de sare, puneti piper, patrunjel si marar tocat si omogenizati amestecul cu o lingura.

Intr-o cratita, caliti ceapa cu putin ulei, stingeti cu o cana de apa si cind clocoteste din nou, puneti la fiert perisoarele mici, rotunde, date cu putina faina.

Lasati-le la foc mic 15 minute sa clocoteasca in vas acoperit . Frecati smintina cu faina, diluati cu putina apa rece si turnati peste sosul din vas.

Lasati sa se ingroase potrivit sosul si puneti patrunjel si marar verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.