Reteta de pizza Margherita

Printeaza

Reteta de pizza Margherita din: faina, ulei, apa, mozzarella sau cascaval, suc de rosii, drojdie uscata, zahar, busuioc, masline, sare, piper.

Ingrediente:Reteta de pizza Margherita

  • 400 o făină
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml apă caldă
  • 200 g mozzarella sau caşcaval
  • 170 ml suc roşii
  • 2 q drojdie uscată
  • 2 linguriţe zahăr
  • busuioc proaspăt
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Combini făina cu drojdie, sare şi zahăr. Intr-un castron, amesteci apa călduţă, cu uleiul şi puţină sare. Torni peste făină încet, amesteci cu mâna şi laşi la crescut o jumătate de oră.

O împărţi aluatul în 2 bucăţi egale şi întinzi în foaie subţire. Pui felii de mozzarella pe fiecare blat şi apoi sucul de roşii pe toată suprafaţa acestora. Presari frunze de busuioc, piper şi aşezi măsline din loc în loc.

Laşi la cuptor 20 de minute. Serveşti imediat.

 

Reteta de pizza Margherita

Reteta de pizza Margherita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.