Reteta de pizza Margherita
PrinteazaReteta de pizza Margherita din: faina, ulei, apa, mozzarella sau cascaval, suc de rosii, drojdie uscata, zahar, busuioc, masline, sare, piper.
- 400 o făină
- 2 linguri ulei
- 150 ml apă caldă
- 200 g mozzarella sau caşcaval
- 170 ml suc roşii
- 2 q drojdie uscată
- 2 linguriţe zahăr
- busuioc proaspăt
- 100 g măsline fără sâmburi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Combini făina cu drojdie, sare şi zahăr. Intr-un castron, amesteci apa călduţă, cu uleiul şi puţină sare. Torni peste făină încet, amesteci cu mâna şi laşi la crescut o jumătate de oră.
O împărţi aluatul în 2 bucăţi egale şi întinzi în foaie subţire. Pui felii de mozzarella pe fiecare blat şi apoi sucul de roşii pe toată suprafaţa acestora. Presari frunze de busuioc, piper şi aşezi măsline din loc în loc.
Laşi la cuptor 20 de minute. Serveşti imediat.
Reteta de pizza Margherita
Pofta buna!