Reteta de post: ardei grasi umpluti cu legume
PrinteazaArdei grasi umpluti cu legume din: ardei grasi, ceapa, morcov, rosii in bulion, ardei iute, orez, ulei, sare.
- 6 ardei graşi, roşii
- 2 legături de ceapă verde
- 1 morcov
- 2 roşii în bulion
- 1 ardei iute verde
- 5 linguri orez cu bobul mare
- 3 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Se fierbe orezul pe jumătate în apă cu sare.
Apoi, se scurge şi se dă deoparte. Intr-o tigaie cu ulei se înmoaie ceapa tocată, un ardei gras tăiat cuburi mici, morcovul ras şi ardeiul iute. După s-au înmuiat ingredientele, se amestecă împreună cu orezul.
Se adaugă roşiile tăiate cuburi. Apoi se umplu ardeii, se pun în vasul de gătit, se adaugă bulionul de la roşii, se pune şi apă în aşa fel încât ardeii să fiarbă pe jumătate cuprinşi de zeamă.
Se dau la cuptor circa 30 de minute.
Ardei grasi umpluti cu legume
Pofta buna!