Reteta de post: Chiftelute din naut cu legume

Printeaza

Chiftelute din naut cu legume din: naut, ceapa, ceapa verde, ardei, porumb, ciuperci, patrunjel, usturoi, uei, pesmet, sumac, turmeric, malai.

Ingrediente:Reteta de post: Chiftelute din naut cu legume

  • 400 g năut fiert
  • 1 ceapă uscată
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 ardei roşu
  • 100 g porumb fiert
  • 200 g ciuperci proaspete
  • pătrunjel verde
  • 2-3 căţei usturoi ulei de măsline
  • 100 g pesmet de casă cu sumac şi turmeric
  • câteva linguri mălai

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa, ardeiul, usturoiul şi pătrunjelul, iar ciupercile se feliază. Năutul se mixează cu blenderul, se adaugă puţin ulei de măsline şi sare.

Se pune năutul intr-un castron, se adaugă ceapa, ciupercile şi ardeiul tocate, porumbul scurs şi se amestecă. Se presară sare şi se adaugă pesmetul şi pătrunjelul, apoi se amestecă totul bine.

Se încinge cuptorul. Se ia cu o lingură din compoziţie şi se formează chiftele de mărime medie, se trec prin mălai şi apoi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se stropesc chifteluţele cu puţin ulei de măsline, se presară cu un praf de sare şi se coc la cuptor, la foc mediu, 30-40 min., până se rumenesc.

Se servesc reci.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.