Reteta de post: Conopida picanta
PrinteazaConopida picanta din: conopida, morcov, ceapa, stafide, ardei gras, curry, ulei, sare si piper.
- 1 conopida
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 50 g stafide
- 1 ardei gras
- 1 varf de cutit de curry
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă legumele şi taie-le – ceapa solzişori, morcovul în bucăţi mai mari, ardeiulgras cubuleţe, iar conopida rupe-o în bucheţele.
Pune apă la fiert cu sare, iar când clocoteşte, opăreşte conopida, apoi scoate-o şi las-o la scurs.
Incinge uleiulîntr-o tigaie şi căleşte ceapa, împreună cu morcovul, adăugând un polonic din zeama în care a fiert conopida.
Adaugă ardeiul tăiat, stafidele şi conopida scursă, sare, piper, acoperă şi lasă să fiarbă înăbuşit, amestecând din când în când.
Aproape de final, pune praful de curry şi trage de pe foc, dar lasă acoperit încă 5 minute.
Conopida picanta
Pofta buna!